Sabías que? Brillante o diamante

Sabies que? Brillant o diamant

El diamant és un mineral originat fa milions d'anys a l'interior de la terra, per col·lisió entre plaques tectòniques, i s'extreu en els jaciments. Està format per àtoms de carboni. És una pedra preciosa que simbolitza luxe i exclusivitat, i es va convertir, a mitjans del segle passat, en una peça clau a l'hora de proposar matrimoni.

La qualitat d'un diamant es mesura segons quatre característiques, les 4C (en anglès Carat, Clarity, Color, Cut), o sigui, Pes en quirats, Puresa, Color i Talla.

La talla determina la forma de la pedra i la qualitat de les proporcions. Les facetes, o cares del diamant, interactuen amb la llum, i determinen la lluentor de la pedra. La qualitat de la talla no és una propietat natural de la pedra, sino que depèn del treball del lapidari, amb l'objectiu d'aconseguir la màxima lluentor.

Tipus de talla:

 

 

Brillant. La talla brillant és la talla rodona d'una pedra preciosa. EL terme brillant no és exclusiu dels diamants. Podem parlar de turmalina talla brillant, granat talla brillant,..En el cas del diamant, la talla brillant és la més tradicional, la més sol·licitada, la que proporciona més lluentor, i la que millor amaga les impureses de la pedra, i s'adapta millor a les exigències comercials.

 

 

El brillant té 57 facetes, 33 a la corona i 24 a la culata.

No us perdeu els propers blogs, parlarem de les altres característiques dels diamants.

Tornar al bloc

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.